ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Karaali Haşim Açanal İlkokulu

Öğretmenlerimiz ile Zoom Toplantısı Gerçekleştirdik!

Uzaktan eğitim sürecinde günümüzün büyük bir bölümünü teknolojik ekranlar başında geçirdiğimiz bu süreçte öğretmenlerimizle bir Zoom toplantısı gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin de görüşlerini, önerilerini ve süreçlerini belirtmiş olduğu bu etkin toplantıda ''Teknolojinin Bilinçli Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı'' konuları yer aldı.

Peki bizler birer eğitimci olarak öğrencilerimize bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz?

Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi dersler esnasında aşağıda belirtilen kuralları düzenli olarak öğrencilere ve ailelere hatırlatmalı ve bu kuralları onlara benimsetmeliyiz.

•  Öğrencilere her fırsatta online dersler dışında maksimum 1 saat internette vakit geçirmesi gerektiği hatırlatılmalı,

• Öğrencilere, internette hiçbir şekilde özel bilgilerini (kimlik numarası, kart şifresi, fotoğraf, video, ses kaydı vb.) paylaşmaması konusunda bilgi verilmeli,

• İnternette tanıştığı kişilerin kötü niyetli olabileceği ve ona zarar verebilecekleri konusunda uyarılmalı,

• Hediye vaad eden linklere kanmaması ve bu sitelere girmemesi konusunda bilgilendirilmeli,

• En önemlisi de velileri teknolojik cihazlarına aile koruma yazılımları, virüs programları ve güvenli interneti yüklemeleri konusunda bilgilendirilmeli.

Dilerseniz toplantıda işlemiş olduğumuz sunuma aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/63/01/738015/dosyalar/2020_12/30201343_OYretmen_Sunumu.pdf

Yayın: 30.12.2020 - Güncelleme: 30.12.2020 20:16 - Görüntülenme: 297